31 Ekim 2012 Çarşamba

snsd





üzerinde konuşmaya gerek olmayan bir grup bence bunlar. bu şarkısını baya bi dinlemiştim. 
bende şarkılar ve kokular kalıcıdır. mesela bu şarkıyı şimdi dinlediğimde kpss çalıştığım o işkence zamanlara geri döndüm. bir yandan soru çözüp bir yandan bunu dinliyordum. 
allaha şükür kurtuldum o sınav işkencelerinden de şimdi gülerek hatırlayabiliyorum o zamanları 
size de bool gülücüklü hatıralar diliyorum ;)) 
herşey geçiyor sonunda size eğer bir gülücük armağan ediyorsa zaman o kadar da kötü değildir hayat :) bu da bu gecenin sözü olsun benden ;))

30 Ekim 2012 Salı



güzel bir makina alıp bi dolu fotoğraf çekmek istiyorum en kısa zamanda. yaşadığım yer o kadar güzel ki :))

bu da bu fotoğrafın verdiği ilham ;)
sadece o vardı ve onun küçük gölgeleri
durdum ve baktım
o da durdu ama göremedi
göremeyeceğini bile bile baktım
herkes gördü, bir o görmedi
                                         muu

23 Ekim 2012 Salı

Vampire Boy / Koishite Akuma: izlemeyin 1

boşuna izlemeyin diye bi yazı yazıyorum bu sefer. on bölümlük bir romantik, fantastik ve okul dizisi. arkadaş komedi yoksa bir diziden genelde uzak duracaksın. izlediğim bu kadar dizi ve filmden bunu anladım. izliyorsun izliyorsun sona geliyorsun boş. berbat bi sonu var benim için. zaten dayanamayıp atlaya atlaya izledim hatta son iki bölüme bakmadan finale baktım. yani anlayın ne kadar sıkıldığımı.
hiç beğenmedim sonunu ki genelde acıklı sonları sevmem zaten. ne yani çocuk kayboldu herkes onu unuttu ve öğretmen hayata kaldığı yerden devam mı etti ? Japon film ve dizilerinin en sevmediğim yanı bu. ya bir işe başlıyorsun bari sonunu da işe uygun yap. imkansızı gerçek yap. ama yok illa sonu normal bitecek. acılar kalbe gömülecek ve yüzler gülecek. anladık intihar olayları çok diye yapıyorsunuz da bu  kadar da fazla yani.
öyle işte bir zaman kaybı yaşadım :)

10 Ekim 2012 Çarşamba

Hana yori dango :film

bugün evdeyim. okuldan izin aldım ve evime geldim. 
gelmişken boş da durmadım hana yori dangonun filmini izledim. 

hana yori dango'ya çok az baktım. bof'u izledikten sonra merak edip onu da izleyeyim demiştim ama o zamanlar bu kadar japon delisi olmadığımdan konuşmaları tuhaf geliyordu. üstüne oyuncuların tiplerini de işin içine katınca bofun üstüne izlenmemişti yani :D
filmi merak ediyordum ama. Bir kaç defa başlamıştım fakat ilk baştaki las vegas yolu canımı sıktı izlememiştim. bugün onu ileri sarıp yeniden izledim. güzel yapmışlar. sıkılmadım izlerken. başta tacın çalınması sıkıcı gibi geldi ama sonra işi toparladılar. mutfaktaki kovalama sahneleri de gayet iyiydi. 
sonu da bofdaki saçmalık yoktu. beklendiği gibi güzel bir son yapmışlar. iyiydi yani kısaca :)

flashforward



ilk defa kitap hakkında bir yazı yazacağım  bunun dizisini izlemedim. çok geç saatte yayınlıyorlardı ve sıkıcı gelmişti. abim ise dizisini bilmeden kitabını almış. benimde ne zamandır aklımdaydı okumak. bilim kurgu kitabı sürükleyici olur sıkmaz beni düşünüp okumaya başladım.
meğer okuldaki hocaların çoğu bunun dizisini izlemiş. elimde bu kitabı gören hemen muhabbete duruyordu. dizinin birinci sezonu yayınlanmış devamı yokmuş veya çevrilmemiş tam bilmiyorum.
fakat hocaların anlattığı kadarıyla dizi ve kitap aynı gitmiyor. karakterlerde bile değişiklikler var.
neyse gelelim asıl mevzuya. bu kitabı okumaktan çok zevk aldım. içinde resmen kader konusunu işlenmiş. acaba kader gerçekten var mı. geleceği ne kadar bilebiliriz. geleceği bilsek de illa o gelecek yaşanacak diye bir şey var mı. kitaptan çıkartabileceğim başlıklardan birkaçı. çok hoşuma gitti kader konusunun böyle güzel işlenmesi.
kitaptan aldığım notlardan biraz bahsedeyim. ben şu kısımları beğendim. kader konusu üzerine güzel yazılardı.
16. bölüm: kader, kaza, irade üzerine güzel bir bölüm. michiko(llody'ın sevgilisi. kıznı geleceği görme olayından sonra kaybediryor. ana karakterlerden) irade vardır, Llody(baş kararkter. deneyin başındaki kişi) de irade yoktur kader bellidir diyor.
253. sayfa:gelecek hakkında dinlerin neler söylediğini anlatıyor. Geleceği görmeyi islamın rüya görmeye benzettiğini söylüyor. İlham gibi yani.
evet bilim kurgu kitabından çetrefilli bir iman konusu çıkardım bu da güzel oldu. boşuna okumuş olmadım kitabı :)

9 Ekim 2012 Salı

japonya ve bursa :/

serroseun videosunu izledim hem bayıldım hem de bayılmadım karışık bi duygu yaşadım. böyle videolar bir yerleri tanımak için çok iyi oluyor
iki üç katlı yollarının olduğunu biliyordum fotoğraflarda da gördüm. ama videoyu izleyince çok tuhaf geldi. böyle bir yerde yaşamak zordur diye düşünüyorum. ya evin üçüncü katından yol geçiyor bu ne allahım. Bursa da bi metro için böyle birşey yaptılar

yapılması çok zaman almıştı. ki şu anda da yıldırımın ilerisine metroyu götürmeyi çalışıyorlar. ama yollar tam felç. ana cadde kapalı nerdeyse tek şerit çalışıyor.alt yollara verildi arabalar ama alt yollar tam işkence. kıvrım kıvrım berbat.
benim evimin olduğu hiç söylemiyorum. dağ yolundan geçip geliyoruz ve tek şerit yol. 
evet bu kadar yakındım ama doğa var ya bursa da yemyeşil benım evimin etrafı yemyeşil.mutluyum halimden.
insan herşeye alışıyor.japonyadan benım gözüm korktu ama yaşanmayacak bir yer de diyemem. hayat neler gösterir bilemeyiz. 

4 Ekim 2012 Perşembe

bendeki İstanbul manzarası

 

burası yakın arkadaşımın evinden bir manzara.istanbulda üsküdarda evi. gelelim mevzuya. bu resmi koymuş facesine bende durur muyum hiç hemen yorum yaptım tabi. "ne biçim manzara o öyle her tarafta direkler var" dedim ama demeseydim keşke :D o direkler çamlıca tepesinin direkleriymiş. ne bileyim ben. istanbula gezme amacıyla gideli 6-7 yıl oluyor. o zaman da buraya gitmemiştik zaten türistik bir geziydi. 

gelelim benim bildiğim(yani ediz hun'lu kartal tibet'li filmlerden) çamlıca tepesine


ben ne kadar gerilerde kalmışım meğer :D neyse bayramdan sonra istanbula kankalarımı ziyarete gideceğim o zaman istanbulun günümüzdeki halini iyice öğrenir güzel bir yazı yazarım artık. 
dünyayı gezdim ama daha en bilinmesi gereken yerlerden İstanbulu tam bilmiyorum ayıp ya .. hiç yakıştıramadım bunu kendime :)


2 Ekim 2012 Salı

annemden tebrik

az önce anneme sure çalıştırdım. okulda çocuklara öğretiyorsun bana da öğret dedi. tabi çocuklarla büyükler arasında fark var en başta da hafıza geliyor. çocuk her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye hazır da büyüklerde bu pek mümkün değil. bunu tek anneme bakarak söylemiyorum babaannemde Kur'an öğrenmeye çalışıyor ama çok zor oluyor. bir şeyi yüz defa da söylesem aklında kalmıyor.  
annem öğretiş tarzımı beğendi. tek tek anlamlarını vererek öğretiyorum ve durmadan tekrarlıyorum aynı şeyi ki akılda kalsın. annem beğendi ama aklında pek kalmadı sanırım. inş öğrencilerimin aklında kalmıştır. kalmasa da kaldırana kadar uğraşacağım görevim bu :) ayrıca bunu öğretirken kendimi gerçekten öğretmen gibi de hissediyorum o kadar yıl boşa okumamış olduğumu anlıyorum. orta okulda da olsam sanki lisedeymişim gibi geliyor. böyle işte... 

1 Ekim 2012 Pazartesi

otomen ve okul

otomen dizisini bitirdim az önce.Tabiki japon dizisi.  last firendsi bitiremedim. çok sıkıcı geldi. dramdı sanırım bir kaç bölümden sonra mutlu sonla bitmeyeceğini açıkça gösterdi. belki sonra yine izlerim ama şimdilik izlenecekler listesinde bir dizi ve bir film var. 

otomene gelirsek çoook komik bir dizi değildi ve  çok da romantik değildi. ancak ben bunu içindeki şeyler için izledim. mesela kendo ve manga bunlardan biriydi. izlenecek bir dizi diyebilirim.
evimde annemle kaldığımdan sessiz bir şekilde izledim son bölümleri ve japonca bazı kelimeler, cümleler öğrendiğimi fark ettim izlerken. alt yazıyı çevirmeye başladım bi anda. tabi çok basit şeyleri anladım ama bu da bir şeydir. 
geçen hafta 7. sınıflarda meleklere iman konusunu işledim ve konu bi anda başka yerlere kaydı. ayrıntısını vermeden mevzuya geleyim. öğrencilere görmek istedikleri yerleri sordum ve bu hafta da slayt yapıp getirmelerini istedim. bazıları yapmış bazıları yapıyor. yapanlardan birisi de japonyayı araştırmıştı. sadece resimler vardı bilgileri ben ekledim slayta. bu kadar japon dizi/filmini boşa izlememişim onu fark ettim. baya bir şey biliyormuşum japonya hakkında. öğrencim kendo ile ilgili resim de koymuş slayta bu dizi sayesinde kendo hakkında da bir şeyler söyleyebildim.slaytı youtube yüklemeye niyetim varda müzik de eklemek istiyorum ama teknik detayları bilmiyorum o konuda eksiğim hala. bakalım eğer istediğim gibi olursa youtube yüklerim ve burada da gösteririm.
çok resimsiz oldu böyle yazılarım inş en kısa sürede boool resimli bir yazı yazarım :) görüşmek üzere
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...