13 Şubat 2013 Çarşamba

kim aklını kullanıyor kim geri kafalılık yapıyor?

az önce bir yazı okudum daha doğrusu haber. onunda başörtüsü yasağı için gözle görünür şeyler yapılmaya başladı. haber sitelerinde Egemen Bağışın yaptığı açıklama yer almış. bu haberi okurken gözüme başka bir haber ilişti asıl onu yazmak istiyorum.
Levent Kırca da bu konu hakkında açıklama yapmış başörtülülere "sıkma baş" diye tabir etmiş. bu tabiri ilk defa duydum bir şey daha öğrenmiş oldum. haberde bir dolu şeyler söylemiş. önce haklı olduğu yeri yazayım.
 başörtüsü takıp da makyaj yapanlara vermiş veriştirmiş. haklı insanda özellikle de kadında süslenme isteği çok fazla. başörtüsü emir diye takıyorsun da peki makyaj yapmak, herkesin gözüne gözüne sokup işte bir emire uyuyorum birine uymuyorum demek ne kadar doğru. ha insanlar herşeyi dört dörtlük mü yapıyor?asla. zaten yapsa insan olmaz ve cennet cehenneme gerek kalmaz demi.
 başı açık olup da birçok kapalıdan daha iffetli olanlar da var tabi ki. asla bir insanı başı kapalı başı açık diye yargılamam. bu kimseye de düşmemiş. ben sadece Levent Kırca gözünden bakıp yorumlamak istedim. adam haklı bu konu da. her kapalı gerçekten kapalı mı?
gelelim haksız yanına. Kur'an'da baş örtülecek diye bir ayet yokmuş. insan en azından bir Kur'an'ı okumalıymış. kendisi  okumuş ve bu kanıya varmış. ve Kur'an sadece bundan bahsediyormuş ya hani. Kur'an'da başka ayet yokmuş ya hani. bir tek bizler kafamıza göre yaşayıp Kur'an'da kapalı olmak emrediliyor diyormuşuz ya hani.
şu an sadece ağzı olan konuşuyor demek geçiyor içimden ve batıyor bizim taktığımız başörtüsü onlara. başka hiçbir şey değil bu.
Kur'an'da daha mühim şeylerden de bahsediyor mesela. içki içmeyin, zina yapmayın. bunlara gelince gözler kapalı ama bizim başımızı  kapatmamıza gelince "Kur'an'da öyle bir şey yok"
sen tüm hayatını demek ki Kur'an'a göre yaşamışsın ki böyle söylüyorsun biz geri kafalılara.
AKP bu işi bilerek Egemen Bağış'a yaptırıyor işte. çünkü halkı biliyor. nerden çıkartıyorsunuz bunu diyenler olacağından "al bak Avrupa'da yok bunlar"  demek için böyle yapıyor.
AKP doğrudur yanlıştır orasına girmeyelim ama siyaseti gerçekten iyi yapıyor.
Levent Kırca vesilesiyle içimi döktüm.

ma boy

bu dizi ilk çıktığında bu resme öylesine bakmıştım ve üç kızın oynadığı 3 bölümlük bir dizi diye düşünmüştüm.
3 bölümlük kısmı doğru da üç kızda sorun var :D sadece ortadaki kız. hep kızlar mı erkek kılığına girecek erkeklerde kız kılığına girer ne var bunda diyor dizi birazda :)
bi kılık değiştirme varsa sonu bellidir zaten o dizinin. bu da öyle. okul dizilerindeki romantık eğlenceli sahneleri toplayıp 3 bölümlük dizi yapmışlar. güzeldi.
Sun Woong-Hyun Woo/İrene. ah ah diyorum. bu koreliler illa dizilerde böylelerini oynatmak zorundalar demi? bir insan hem yakışıklı hem güzel olabiliyormuş :)) 


bu sahne çok tatlıydı. Wonder Girls'ün like this şarkısı ile dans ettiler.şarkı güzel bunlar tatlı :))

bi an noluyo dedim yani :D

12 Şubat 2013 Salı

A Gentleman's Dignity

20 bölümlük eğlenceli bir dizi. 2012 yapımı. yayınlandığı zaman baya bi olay olmuştu ama benim o sıralar asıl olayım kpss olduğundan bakmamıştım.
çok eğlendim atlaya atlaya izlediğim halde :) çok uzun geldi bi de izleyeyim çıksın aradan dedim sanım. sadece Jang Dong-Gun - Kim Do-Jin ve Kim Ha-Neul - Seo Yi-Soo izledim diyebilirim.iki günde bitti o yüzden :)
kim do jin'in kıyafetlerine bittim. güzel diydirmişler adamı.
ayrıca son bölümüne bittim. çok güzel bir evlenme teklifi vardı. çok şekerdi. iyiki atlaya atlaya hemen son bölüme gelmişim :D
ayrıca dizi popüler olduğundan şarkıcılar da konuk oyuncu olarak katılmış. 
Girls’ Generation Sooyoung. kliplerde bayıla bayıla izlediğim biridir. çok güzel bir yüzü var. ama böyle yakından bakınca o gözlerdeki lensler nasıl bağırıyo ben burdayım diye. sonra o burun. neyse yine de güzel kız :)



CNBLUE' dan Jung Yong Hwa. Pek dinlemiyorum bu grubu. 

ve Juniel. sesi güzel.dinlerim genelde. ama şu kıyafete ya :D kıza masum bir imaj çizildiğinden kıyafetlerde ona göre seçilmiş köylü güzeli gibi :))

11 Şubat 2013 Pazartesi

bilgisayar toplamaca

insan bazenn bilgisayarın içini toplamaya 3 saat ayırabilir. ve bu üç saat sadece bir aydır dağınık duran bilgisayara harcandı :O
galiba bilgisayarla sıkı bir ilişkim var :D
bilgisayarı toplarken şu resimleri veya gifleri adı ne bilmiyorum işte onları buldum. çok eğlenceliler. burda da paylaşmak istedim :)
bu çok küçük görünüyor ama çok sevimli :))

bunu daha önce şu yazımda paylaşmıştım. garfield idolüm olabilir yani tembellikte :DDD

ay bu süüüüüper. işte kadın milleti :DD 14 şubat yaklaşırken ne güzel anlatıyor demi kadınları ;))

bunun için neler neler derim de susuyorum. kim böyle olmuyor ki arada :DD
üç saatten kalanlarla sizinle olduk bir dahaki yazımda görüşmek üzere esen kalın(bilgisayar başında çok kalmaktan böyledir aldırmayın :D )


7 Şubat 2013 Perşembe

coffee prince

güya izlemeyeceğim diye kendime söz vermiştim :) ya işte bu yüzden söz vermeyi hiç sevmiyorum çünkü tutamıyorum :D
ama ne yapayım tv açıkken kitap okuyamıyorum ya uyuyacağım yada annemin söylediği işleri yapacağım. ama işte söz dinlemeyen biri olarak ben dizi izlemeyi seçiyorum.
bu dizi hakkında çok güzel şeyler okudum. fashion king hakkında birşey duymamıştım ve sonu hüsran oldu benim için.ama bu söylenen tüüüm güzel sözleri hak ediyor.
çok eğlenceli bir dizi. 17 bölüm. romantik komedi. ama gerçekten komedi :D çok güldüm izlerken.
 başrol kızımız Yoon Eun Hye. erkeğimiz de Gong Yoo. yani benim bayıldığım iki oyuncu. dizide birbirlerine olan o tatlı atışmalarına bayıldım. insanın aşık olası geliyor valla böyle izleyince. ama karşıdaki de Gong Yoo gibi olacak tabi :D 
arada çok klasik şeyler de olsa bu ikili ile olunca iyiki olmuş dedim (bi ayrı kalma durumu ki nasıl beceriyorlar o kadar sevip anlamış değilim, sonra oğlanın annesinin kızı beğenmemesi, gibi gibi)
en sevdiğim sahnelerde oğlanın kızı kucağına alma sahneleri oldu :) kız oğlanın yanında cüce gibi ufacık tefecik durduğundan sanki oyuncak bebek gibiydi. ama çok tatlıydı ya.

ben bu diziyi arada yine izlerim yani öyle beğendim :)

4 Şubat 2013 Pazartesi

fashion king: izlemeyin 2

evet izlemeyin serisi yapacağım. ilki vampire boydu. berbat sonlar serisi de olabilir.
bu diziyi tatile girdiğimde izledim. iki günde baya bi bölümünü izledim. o yüzden tatilde bi daha dizi izlemeyeceğim dedim ama dayanamadım bu akşam şunu bitireyim dedim. keske demeseydim bu ne ya. sonunu izlemedim yani. son 4-5 bölüm o kadar sıkıcı ki. yani izlerseniz ilk bölümler güzel. klasik kore dizisi işte :D
aslında bu diziyi de moda göreceğim diye de izledim biraz ama o da yok. hani diyorum dizi yapıyorsunuz da azıcık değişik birşeyler yapın de mi? ama yok kore'de moda yok ki adamlar ne yapsın :D
işte adı moda kralı olan dizinin afişi :Dafişi böyle olan bir diziden moda beklemek benim hatam kabul ediyorum :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...