10 Ağustos 2014 Pazar

2000 TL'yi aşan telefonlar fiyatlarını ne kadar hak ediyor?

videonun adını değiştirmeden paylaşacağım. çünkü gerçekten doğru. 
çok arkadaşım sırf son çıktığı için bir sürü paralara telefonlar alıp sadece fotoğraf çekmekte kullanıyorlar. hadi olursa basit oyunlar oynuyorlar o da şarjlarının el verdiği sürece. 
teknolojiden ne istiyorsunuz bunu bilin öncelikle. ha adamların videoda dediği gibi para akıyorsa alın ama tutup bir memur maaşına -ki telefon memur maaşını da aşıyor- böyle telefonlara ne gerek var. 
bizim öğrencilerde de var 2000 liralık telefonlar. çocuğa baksan öyle süper zeki değil veya bir instagram dahisi değil sırf özendiği için ve de ailelerde para gani olduğu için alınan telefonlar. 13-14 yaşındaki çocukta iphone 5S ne mantık. o telefonu o yaşta alan çocuk ilerde kesinlikle çok para kazanmalı. yoksa yaşayamaz. öz güven eksikliği ve daha birçok psikolojik sorunla uğraşır.
şunu da söyleyeyim yine videoda var 2000 liraya çıkan telefon üç 5 ay sonra 1300e alınıyor. ki benimde baktığım sony xperia Z1 compact videonun yayınlandığında 2000e inmiş (nisan ayı). şu an 1400e rahatlıkla alınabilir.
ki aynı şekilde yeni incelediğim nokia lumia 1020 çıktığında 2000 iken(ekim ayı) şu anda 1400. bundan bir ay sonra 1300 hatta 1200e de bulunabilir. 
tabi yurt dışı fiyatları ile karşılaştırmaya hiç girmiyorum. resmen kazık yiyerek alıyoruz telefonları. teknoloji desem daha doğru olur aslında. bu kazıkta tabi bizim vergilerinde payı büyük. bir araba düşünün son model türkiye fiyatı 70 bin. asıl fiyat ise 35 bin. yani hepsinde vergimizi paşa paşa ödüyoruz. türkiye boşuna kalkınmıyor işte. 
velhasıl benim düşüncelerim böyle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...